Комплекс Еверест

Червен, област Пловдив


16 гости
пл. "Тракия" 38
0889121414
0896643735
Комплексът за отдих и селски туризъм се намира в с. Червен, обл. Пловдив. Само на 10 км. от Асеновград - прочут с множеството си църкви, Асенова крепост и запазилите се традиции във винарството. На 20 км. се намира Бачковския манастир - запазил българщината през вековете. Малко по-далеч е и "Света гора" - прочула се с лековитата си сила, месността Белинтаж, Сливодолското падало – един от най- (Още...)

Комплексът за отдих и селски туризъм се намира в с. Червен, обл. Пловдив. Само на 10 км. от Асеновград - прочут с множеството си църкви, Асенова крепост и запазилите се традиции във винарството. На 20 км. се намира Бачковския манастир - запазил българщината през вековете.

Малко по-далеч е и "Света гора" - прочула се с лековитата си сила, месността Белинтаж, Сливодолското падало – един от най-високите водопади на Родопите, а защо не и Чудните мостове .

Стария Пловдив също е една приятна предпоставка за разходка за попиване на възрожденския дух на българина.

Комплексът представлява старо училище на над 100 години, преустроено в хотел и ресторант в съвременен стил с удобства за приятна почивка.

Предлага се българска национална кухня, салати и предястия, стек специалитети, пилешки и рибни специалитети. Както и отлежали червени вина от Асеновградския регион, признати по целия свят с неповторимо качество и аромат.

В градината има бар, басейн, барбекю и фурна като атракция и при желание на гостите на хотела се прави чеверме или агне на фурна.

Има възможност за ловен и риболовен туризъм - както язовирен, така и речен риболов.

Настаняване в Капацитет Цена
студио 1 гости 60.00 лв.
за нощувка за цялото помещение
апартамент 2 гости 45.00 лв.
за нощувка за цялото помещение
двойна стая 2 гости 30.00 лв.
за нощувка за цялото помещение


Селото се намира в полите на Родопите на 30 км южно от Пловдив и на 10 км южно от Асеновград по пътя за Кърджали. То е изходен пункт за населените места Горнослав, Орешец, Добростан, Мостово, Врата, Сини връх, Бор и Три могили, както и за хижа „Марциганица“ и скалните масиви „Беланташ“ и „Кръстова гора“ (през село Мостово).

Правят се хубави печени агнета, а от лозовите масиви в землището на селото се правят качествени червени вина. Покрай селото е съществувал един от най-старите манастири в България - "Св. Иван". Когато Бачковския манастир е бил изгорен, монасите са се крили в него близо 100 г. По-късно го настига участта на повечето български манастири - изгорен е до основи от турците. А после е довършен от иманяри. И до днес личи мястото, на което е съществувал. В Червен има голяма църква - "Св. пророк Илия", построена е през 1880 г., която и до ден днешен се поддържа в добро състояние. В двора на църквата е и първото училище на селото. Също така има множество параклиси - "Св. Георги", "Св. Марина", "Св. Атанас", "Успение Богородично" и др.). На 4 км. от селото, в гората, е разположена красива местност, наречена "Света Богородица". Районът е с богата история. В центъра на селото има 300 годишен чинар, който през 1981 г. е обявен за вековно дърво и се защитава от държавата. В селото се развива предимно селско стопанство и туризъм.

Нашите предложения

Хотел "Стамболов", Велико Търново
Цени от 35 лв. за нощувка
Хотел Виена, Силистра
Цени от 45 лв. за нощувка
Къща за гости ХЕРА, Чифлик
Цени от 30 лв. за нощувка
Хотел Карлово, Слънчев бряг
Цени от 78 лв. за нощувка


Социални мрежи
Абонамент за новини


Имате въпрос?
0888 622 875
office@destination-bg.com
Често задавани въпроси (FAQ)© 2014 | Общи условия
All Rights Reserved